zakon-za-hazarta-2012

Законът за хазарта от 2012 и последиците от него

Очаква се по-късно днес 30.Март.2012 година окончателният тект на закона за хазарта да се появи в медийното пространство. От този текст зависи какви точно ще са последиците за нас обикновените потребители.

До момента са ясни няколко неща. По отношение на въпросите кои сайтове за залози са легални и законни, няма да има никаква промяна от досегашното положение до първи юли 2012 година. Това означава че до първи юли 2012 можете да играете където си поискате онлайн. След тази дата ще има само определени сайтове които ще останат законни и легални. Тези сайтове ще бъдат регистрирани от Държавната комисия по хазарта.

До днес опасенията са, че законодателя изисква твърде висока данъчна ставка. В парламента бяха вписани данъци в размер на 15% от оборота, което за бизнес като хазартния на практика означава, че хазарта се забранява. Предполагам че щом четете тази статия значи сте наясно поне донякъде как действат спортните залози например.

Оборота които можем да завъртим със сто лева е многократно по-голям от тази сума. Ако аз например заложа моите сто лева и спечеля триста лева, а след това заложа тези триста лева и спечеля още триста, букмейкъра има загуба в размер на 500 лева, но има оборот от 400 лева и трябва да плати и данък от 280 лева, което както знаете никой разумен букмейкър не би се съгласил да направи.

Очакваме днес по-късно когато излезе окончателният текст на закона данъчната ставка да бъде намалена. За да ви кажа колко е важно това, ще ви спомена само че дори 60% данък на чистата печалба биха били много по малко от 15% на оборота.

Ако искате да видите кои са най-големите сайтове за залози в момента, които имат най-добри шансове да получат лицензи след 1ви юли 2012 година, просто разгледайте нашия сайт по подробно.