Интересно състезание ни очаква на пистата „Каталуния” на 12 май

На 12 май Формула 1 се завръща в Европа с Гранд При на Испания. След пистите в Австралия, Малайзия, Китай и Бахрейн сега е време и на трасето в „Каталуния” да бъде домакин на надпревара през този сезон.

Залагането на формула 1 за следващите кръгове е вече отворено в по-големите сайтове за залози. Петото подред състезани от календара обещава интересно състезание на една от най-добрите писти в света.

Трасето, познато още като „Монтмело” е с изцяло подменена настилка след 2004 година. За него са характерни високите скорости – до 320 км/ч на някои части. Но многото къси прави и бързи завои оставят сравнително малко места, подходящи за изпреварвания между пилотите. След триседмична почивка състезателите ще подновят шампионата във Формула 1, който се очертава като един от най-интересните и равностойни в последните години.

Залогът, който лично аз правя обикновено е със сравнително малко пари и на любимите ми отбори и пилоти. Отборите на Лотус, Ферари и Макларън са по-близко от когато и да е било до шампионите от Ред Бул. Кими Райконен и Фернандо Алонсо нарушиха хегемонията на Себастиан Фетел, който беше недостижим миналия сезон.

Немският пилот през този сезон направи много силни квалификации, но технически проблеми или грешки в стратегията му попречиха да спечели надпреварите в Австралия и Китай. Шампионатът стана още по-оспорван и след надпреварата в Бахрейн, последната преди триседмичната почивка. Само няколко точки разделят първите четерима пилоти в класирането и това със сигурност е предпоставка за зрелищно състезание на пистата „Каталуния”.


Ако се интересувате повече от залагане на формула 1, можете да следите нашите сайтове за залози на формула едно.