История на Tексас Холдем покера

Играта на покер има много разновидности. Както обаче може би вече знаете, в днешно време най-играният вариант на тази игра е тексас холдем покера. В тази игра всеки играч получава по две карти, а на масата се обръщат пет карти които всеки може да използва. По този начин вие имате седем карти от които трябва да изберете най-добрата възможна пет картова комбинация. Може би ви звучи сложно ако никога до сега не сте играли, но всъщност на практика ще запомните всички правила само за няколко минути.

Историята на играта не е толкова голяма колкото на покера с пет карти например, който познаваме от каубойските филми. Тексаският покер става известен през 60те и 70те години на 20ти век. Най-важното име в тази игра е може би това на така нареченият Кръстник на покера, а именно Дойл Бронсън. От поречието на река Мисисипи славата на играта тръгва из САЩ, а Дойл Бронсън е човекът, който успява да я представи и наложи в средите където се играе покер.

С негова помощ и идейна подкрепа също така през 60те години се организират първите Световни Серии по Покер в Лас Вегас. Играта набира голяма скорост и през 70те години вече се провеждат не един, а няколко турнира.

Големият бум на покера става през 2002 година, когато Онлайн покер сайтовете набират сила и неизвестен претендент, класирал се от онлайн покер сайт, спечелва световните серии по покер. Това означава че наистина както се пее в песента абсолютно всеки има шанс в тази игра и оттам нататък милиони фенове се впускат в търсене на пари и слава. В днешно време играта се играе почти от всеки мъж по света, а и много дами се пробват в този мисловен спорт.

Най-добрите играчи в света за момента са Том Дуан, Фил Айви, Исилдур1, Илари Сахамиес, Даниел Кейтс и някои други, които мога да пропусна в момента.