Има ли сто процентови прогнози за мачове?!?

Много често пиша по тази тема, но го правя тъй като искам да предпазя всеки, а постоянно се ядосвам когато чуя хора да говорят за сто процентови прогнози.

Когато някой ви каже че има сто процентова прогноза може да става дума за едно от следните три неща: той дълбоко се самозалъгва, той се шегува, той има предвид прогноза, която си струва да се заложи на нея.

Например ако отборът има 60% шанс да спечели, а коефициентът е 2 винаги си струва да заложите парите си. Тук често пъти хората говорят за 100% залог, когато всъщност шансът е далеч под стоте процента. Въпреки всичко именно такъв тип залози трябва да правите ако искате да печелите и залагането да ви доставя удоволствие.

Препоръчвам ви да прочетете нашите статии на тема как се правят прогнози на мачове, както и темите ни за теорията на вероятностите в залагането и покера. Тези теми ще ви помогнат да разберете как работят букмейкърите и кой е начинът да ги победим.

Винаги съветвам приятелите си да се научат да правят свои собствени сигурни прогнози, а не да очакват на готово да ползват прогнозите на другите. На top.futbola.info например можете да намерите доста сайтове които предлагат сигурни прогнози за футбол и спорт, като голяма част от тях са и платени.

Аз лично винаги препоръчвам не просто да видите какво пише в тях и да сложите пари на него, а да прочетете прогнозата изцяло, да се позаинтересувате от допълнителна информация за отборите и състезателите които са в прогнозата и едва тогава да направите собствено заключение дали прогнозата си струва или не. Доскоро четях прогнозите в блога на Бетфеър за България на betting.betfair.com/bg/sports/futbol, но оператора не поднови лиценза си и този сайт не се актуализира повече.

Древната мисъл която казва, дай на човек риба и ще го нахраниш за ден, а ако го научиш да лови риба ще го нахраниш за цял живот е напълно в сила тук.

Имайте предвид че дори и професионалистите които пишат тези прогнози за футболни мачове, не винаги са еднакво мотивирани. Това е причината, винаги да залагам на прогнозите които ви давам, за да се мотивирам да проуча изцяло въпроса. Всеки от нас обаче понякога го домързява и просто поглежда мачовете и си избира някой който му звучи добре. Когато са намесени вашите лични пари обаче, вие сте човекът който е най-мотивиран прогнозата да е колкото се може по-точна и аргументирана. Разбира се че шансът е огромен фактор в залозите, но колкото сме по-подготвени, толкова по-често шансът ще бъде на наша страна. Не знам дали ви стана ясна идеята ми, която се опитвам да споделя с вас тук.

Примерно аз самият се смятам за професионалист в областта на спортните залози и прогнозите. Въпреки всичко обаче, дори и аз имам прогнози които проучвам невероятно задълбочено и такива които просто ми звучат добре и имам някакво чувство за тях. Определено колкото повече пари слагам на даден мач, толкова по-сериозно се опитвам да анализирам нещата покрай него